Ρινοπλαστική

21 Ιανουαρίου 2020
-320x174-1.jpg

Τι είναι η ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική, βελτιώνει το σχήμα, το μέγεθος και τη συμμετρία της μύτης ενός ατόμου, φέρνοντάς το σε καλύτερη αναλογία με το υπόλοιπο πρόσωπο, αλλά και τη λειτουργία της αναπνοής.

Όταν πραγματοποιείται από ειδικευμένο  χειρουργό, η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την εμφάνιση ενός ανθρώπου.

Ρινοπλαστική μπορεί να γίνει για:

1. Αισθητικούς λόγους
  • Αποκλίνουσα μύτη
  • Ύβος στη ράχη της μύτης
  • Χοντρό ρινικό άκρο
  • Φαρδιά μύτη
2. Λειτουργικούς λόγους
  • Δυσκολία στην αναπνοή λόγω απόκλισης του διαφράγματος

Τα προβλήματα αισθητικής και λειτουργίας της μύτης μπορεί να οφείλονται σε εκ γενετής ανατομική κατασκευή ή σε τραυματισμό.

Μια ειδική κατηγορία, ιδιαίτερα δύσκολη στην αντιμετώπισή της, είναι οι ασθενείς με σχιστία.

Είμαι καλός υποψήφιος για ρινοπλαστική;

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική.

Η Ρινοπλαστική είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής στους έφηβους ασθενείς. Προϋπόθεση να έχει αναπτυχθεί πλήρως η μύτη – συνήθως γύρω στην ηλικία 14 ετών για τα κορίτσια και τα 16 για τα αγόρια. Αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με σχιστία.

Για τους ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας, είναι σημαντικό οι προσδοκίες να είναι ρεαλιστικές. Η ρινοπλαστική μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υπάρχουσα μύτη σας, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει “τελειότητα” ούτε μπορεί να σας δώσει τη μύτη κάποιου άλλου.

Είμαστε στη διάθεσή σας να σας εξηγήσουμε τι είναι εφικτό και πως θα αποκτήσετε μια μύτη που φαίνεται αρμονική σε σχέση με τα δικά σας μοναδικά χαρακτηριστικά.

Τύποι Ρινοπλαστικής

Η χειρουργική επέμβαση στη μύτη είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένη και η ακριβής τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από την ανατομία του ασθενούς και τις επιθυμητές αλλαγές. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, δύο είναι οι κύριες τεχνικές.

1. Ανοικτή Ρινοπλαστική

Για μια “ανοιχτή” ρινοπλαστική, γίνεται μια μικρή τομή κάτω από το ρινικό άκρο, ανάμεσα στα ρουθούνια. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει πληρέστερη πρόσβαση στις ρινικές δομές, και χρησιμοποιείται για ασθενείς που απαιτούν πιο εκτεταμένη αναμόρφωση.
Η ουλή που προκύπτει είναι καλά κρυμμένη στο φυσικό περίγραμμα της μύτης, έτσι ώστε είναι πρακτικά αόρατη.

2. Κλειστή Ρινοπλαστική

Για μια “κλειστή” ρινοπλαστική, γίνονται τομές μέσα στο ρουθούνι. Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιείται συνήθως για ασθενείς που χρειάζονται μικρές προσαρμογές στις ρινικές δομές για να επιτευχθεί η επιθυμητή βελτίωση.

Το πλεονέκτημα της κλειστής ρινοπλαστικής είναι ότι δεν υπάρχει ορατό σημάδι μετά από χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση μπορεί να μην είναι κατάλληλη για πιο εκτεταμένες διαδικασίες ρινοπλαστικής.

-Εμφυτευματα Δοντιων Κατεχακη-Εμφυτευματα Δοντιων Εθνική Αμυνα-Εμφυτευματα Δοντιων Πανορμου-Εμφυτευματα Δοντιων Χολαργος-Εμφυτευματα Δοντιων Νομισματοκοπειο-Εμφυτευματα Δοντιων Αγια Παρασκευη-Εμφυτευματα Δοντιων Αμπελοκηποι-Εμφυτευματα Δοντιων Ιλισια-Εμφυτευματα Δοντιων Ερυθρος-Εμφυτευματα Δοντιων Μαρουσι-Εμφυτευματα Δοντιων Κηφισια-Εμφυτευματα Δοντιων Γουδι-Εμφυτευματα Δοντιων Αλεξανδρας-Εμφυτευματα Δοντιων Κηφισια -Εμφυτευματα Δοντιων Χαλανδρι-Εμφυτευματα Δοντιων Ψυχικο-Εμφυτευματα Δοντιων Κυπρος-Εμφυτευματα Δοντιων Λευκωσια -Εμφυτευματα Δοντιων Λεμεσος-Εμφυτευματα Δοντιων Λαρνακα-Εμφυτευματα Δοντιων Φιλοθεη-Εμφυτευματα Δοντιων Πατησια-Εμφυτευματα Δοντιων Αθηνα-Εμφυτευματα Δοντιων Ροδος-Εμφυτευματα Δοντιων Γλυφαδα-Εμφυτευματα Δοντιων Κολωνακι Εμφυτευματα Δοντιων Αλιμος-Εμφυτευματα Δοντιων Ελληνικο-Εμφυτευματα Δοντιων Αργυρουπολη-Εμφυτευματα Δοντιων Βαρη- Εμφυτευματα Δοντιων Βουλα-Εμφυτευματα Δοντιων Βουλιαγμενη-Εμφυτευματα Δοντιων Ηλιουπολη Εμφυτευματα Δοντιων Βαρκιζα-Εμφυτευματα Δοντιων Γαλατσι-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Υγεια-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Νοσοκομειο Υγεια-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Ιατρικο Κεντρο-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Mediterraneo