Πόσο κοστίζουν τα Εμφυτεύματα Δοντιών

23 Ιανουαρίου 2020
-εμφυτευματος.jpg

Η αποκατάσταση των δοντιών που λείπουν με Εμφυτεύματα, είναι αναμφίβολα μια σχετικά ακριβή διαδικασία, λόγω του μεγάλου κόστους των Εμφυτευμάτων και των προσθετικών εξαρτημάτων τους, όταν φυσικά πρόκειται για καλής ποιότητας Εμφυτεύματα, παγκοσμίως ανεγνωρισμένων εταιρειών. Επιπρόσθετα, η όλη εργασία του Οδοντοτεχνικού Εργαστηρίου είναι πολύ πιο πολύπλοκη πιο χρονοβόρα και απαιτεί πολλαπλά εξαρτήματα.

Τα Εμφυτεύματα που διαφημίζονται σε χαμηλές τιμές χρήζουν προσοχής! Η χρήση τους μπορεί να μην είναι η ενδεδειγμένη λύση για εσάς ή ορθότερα, ενέχει σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερο κίνδυνο αποτυχίας .

Πάντως γενικότερα η θεραπεία με Εμφυτεύματα δεν είναι απαραίτητα πάντα ακριβότερη από μία συμβατική προσθετική αποκατάσταση. Εξαρτάται από την περίπτωση.

Ας δούμε δύο ακραία παραδείγματα, όταν λείπει ένα δόντι και όταν λείπουν όλα τα δόντια:

I) Περίπτωση που λείπει μόνο ένα δόντι.

Για την κατασκευή μιας συμβατικής γέφυρας απαιτείται τρόχισμα των δύο γειτονικών δοντιών, οπότε δημιουργείται το κόστος τριών στεφανών (δηλαδή μία για το δόντι που λείπει και δύο για την κάλυψη των διπλανών, που πρέπει να στηριχτεί). Ταυτόχρονα, το δυσάρεστο είναι ότι χάνεται πολύτιμη οδοντική ουσία τροχίζοντας τα δύο διπλανά υγιή δόντια. Το κόστος αυτό είναι σχεδόν το ίδιο με το κόστος ενός Εμφυτεύματος και της στεφάνης πάνω σε αυτό.

IIΠερίπτωση που λείπουν όλα τα δόντια.

Μια  παράμετρος που αξίζει να ληφθεί υπόψη, είναι πως συνήθως  κάθε στόμα μπορεί να αποκατασταθεί με περισσότερα από ένα σχέδια θεραπείας, με περισσότερα ή λιγότερα Εμφυτεύματα, με κινητή ή ακίνητη αποκατάσταση κλπ.

Για παράδειγμα σε μια γνάθο που δεν υπάρχουν καθόλου δόντια (ή πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα δόντια) μπορούν να τοποθετηθούν, ανάλογα τη σκληρότητα του Οστού, πχ.:

α) 6 εμφυτεύματα και να κατασκευαστεί μια σταθερή γέφυρα με δόντια πορσελάνης

β) 4 εμφυτεύματα και να κατασκευαστεί μια σταθερή υβριδική γέφυρα

γ) 2 εμφυτεύματα και να κατασκευαστεί μια επένθετη οδοντοστοιχία στηριζόμενη σε σταθερή δοκό

Κάθε μία από αυτές τις λύσεις αποκαθιστά ικανοποιητικά μέχρι τέλεια την αισθητική, την ομιλία και τη μασητική ικανότητα του ασθενούς, αλλά η διαφορά στο μεταξύ τους κόστος είναι σημαντική.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ικανοποίηση του ασθενούς είναι καλύτερη, σε όσο περισσότερα Εμφυτεύματα στηρίζεται η προσθετική του αποκατάσταση.

Βέβαια υπάρχουν ιδανικές καταστάσεις (ασθενείς με άριστη οστική υποδομή σε σκληρότητα και ποσότητα), που ο προαναφερόμενος ελάχιστος αριθμός Εμφυτευμάτων μπορεί ακόμα να μειωθεί στις περιπτώσεις α και β.

Θα πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι, όπως έχει ήδη αναφερθεί, η πιθανότητα επιτυχίας των Εμφυτευμάτων είναι τεράστια (95 – 97%), αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάποιο Εμφύτευμα να μην μπορέσει να οστεοενσωματωθεί. Το σωστό σχέδιο θεραπείας, θα πρέπει κατά την γνώμη μας, να προλαμβάνει τέτοιου είδους υπαρκτές, αλλά σπάνιες, αναποδιές.

Δείτε περισσότερα για το <Κόστος των Εμφυτευμάτων>, επιλέγοντας από το Κεντρικό Μενού <Εμφυτεύματα> και μετά <Συχνές Ερωτήσεις>, <Ερώτηση 10>.

-Εμφυτευματα Δοντιων Κατεχακη-Εμφυτευματα Δοντιων Εθνική Αμυνα-Εμφυτευματα Δοντιων Πανορμου-Εμφυτευματα Δοντιων Χολαργος-Εμφυτευματα Δοντιων Νομισματοκοπειο-Εμφυτευματα Δοντιων Αγια Παρασκευη-Εμφυτευματα Δοντιων Αμπελοκηποι-Εμφυτευματα Δοντιων Ιλισια-Εμφυτευματα Δοντιων Ερυθρος-Εμφυτευματα Δοντιων Μαρουσι-Εμφυτευματα Δοντιων Κηφισια-Εμφυτευματα Δοντιων Γουδι-Εμφυτευματα Δοντιων Αλεξανδρας-Εμφυτευματα Δοντιων Κηφισια -Εμφυτευματα Δοντιων Χαλανδρι-Εμφυτευματα Δοντιων Ψυχικο-Εμφυτευματα Δοντιων Κυπρος-Εμφυτευματα Δοντιων Λευκωσια -Εμφυτευματα Δοντιων Λεμεσος-Εμφυτευματα Δοντιων Λαρνακα-Εμφυτευματα Δοντιων Φιλοθεη-Εμφυτευματα Δοντιων Πατησια-Εμφυτευματα Δοντιων Αθηνα-Εμφυτευματα Δοντιων Ροδος-Εμφυτευματα Δοντιων Γλυφαδα-Εμφυτευματα Δοντιων Κολωνακι Εμφυτευματα Δοντιων Αλιμος-Εμφυτευματα Δοντιων Ελληνικο-Εμφυτευματα Δοντιων Αργυρουπολη-Εμφυτευματα Δοντιων Βαρη- Εμφυτευματα Δοντιων Βουλα-Εμφυτευματα Δοντιων Βουλιαγμενη-Εμφυτευματα Δοντιων Ηλιουπολη Εμφυτευματα Δοντιων Βαρκιζα-Εμφυτευματα Δοντιων Γαλατσι-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Υγεια-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Νοσοκομειο Υγεια-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Ιατρικο Κεντρο-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Mediterraneo