Πλαστική Χειρουργική Προσώπου

7 Μαρτίου 2019
Lifting_sm.jpg

Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι ένας τύπος χειρουργικής επέμβασης που διορθώνει τα πεσμένα βλέφαρα και μπορεί να απομακρύνει την περίσσεια του δέρματος και του λίπους.

Με την πάροδο του χρόνου, οι μύες που στηρίζουν τα βλέφαρα αποδυναμώνονται. Ως αποτέλεσμα υπερβολικό λίπος μπορεί να συγκεντρωθεί πάνω και κάτω από τα βλέφαρα, προκαλώντας χαλάρωση στα φρύδια και τα άνω βλέφαρα, όπως και σακούλες κάτω από τα μάτια.

Εκτός από το γεγονός ότι το πρόσωπο φαίνεται κουρασμένο και μεγαλύτερης ηλικίας, το πεσμένο δέρμα γύρω από τα μάτια μπορεί να μειώσει την περιφερειακή όραση, περισσότερο στο ανώτερο και στο εξωτερικό μέρος του οπτικού πεδίου.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει αυτά τα προβλήματα όρασης και να κάνει τα μάτια σας να φαίνονται νεότερα και πιο ξεκούραστα.

Οι ενδείξεις της βλεφαροπλαστικής είναι:

  • Πεσμένα άνω βλέφαρα
  • Υπερβολικό δέρμα των άνω βλεφάρων που παρεμβαίνει στην περιφερειακή όραση
  • Περίσσεια του δέρματος στα κάτω βλεφάρων
  • Σακούλες κάτω από τα μάτια

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με άλλη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, όπως ανύψωση του μετώπου και των φρυδιών (forehead and brow lift) ή  ανύψωση του προσώπου (face lift).


Ρινοπλαστική

Τι είναι η ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική, βελτιώνει το σχήμα, το μέγεθος και τη συμμετρία της μύτης ενός ατόμου, φέρνοντάς το σε καλύτερη αναλογία με το υπόλοιπο πρόσωπο, αλλά και τη λειτουργία της αναπνοής.

Όταν πραγματοποιείται από ειδικευμένο  χειρουργό, η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά την εμφάνιση ενός ανθρώπου.

Ρινοπλαστική μπορεί να γίνει για:

Α. Αισθητικούς λόγους

Αποκλίνουσα μύτη

Ύβος στη ράχη της μύτης

Χοντρό ρινικό άκρο

Φαρδιά μύτη

Β. Λειτουργικούς λόγους

Δυσκολία στην αναπνοή λόγω απόκλισης του διαφράγματος

Τα προβλήματα αισθητικής και λειτουργίας της μύτης μπορεί να οφείλονται σε εκ γενετής ανατομική κατασκευή ή σε τραυματισμό.

Μια ειδική κατηγορία, ιδιαίτερα δύσκολη στην αντιμετώπισή της, είναι οι ασθενείς με σχιστία.

Είμαι καλός υποψήφιος για ρινοπλαστική;

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούν να υποβληθούν σε ρινοπλαστική.

Η Ρινοπλαστική είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση πλαστικής χειρουργικής στους έφηβους ασθενείς. Προϋπόθεση να έχει αναπτυχθεί πλήρως η μύτη – συνήθως γύρω στην ηλικία 14 ετών για τα κορίτσια και τα 16 για τα αγόρια. Αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με σχιστία.

Για τους ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας, είναι σημαντικό οι προσδοκίες να είναι ρεαλιστικές. Η ρινοπλαστική μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υπάρχουσα μύτη σας, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει “τελειότητα” ούτε μπορεί να σας δώσει τη μύτη κάποιου άλλου.

Είμαστε στη διάθεσή σας να σας εξηγήσουμε τι είναι εφικτό και πως θα αποκτήσετε μια μύτη που φαίνεται αρμονική σε σχέση με τα δικά σας μοναδικά χαρακτηριστικά.

Τύποι Ρινοπλαστικής

Η χειρουργική επέμβαση στη μύτη είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένη και η ακριβής τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από την ανατομία του ασθενούς και τις επιθυμητές αλλαγές. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, δύο είναι οι κύριες τεχνικές.

Ανοικτή Ρινοπλαστική

Για μια “ανοιχτή” ρινοπλαστική, γίνεται μια μικρή τομή κάτω από το ρινικό άκρο, ανάμεσα στα ρουθούνια. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει πληρέστερη πρόσβαση στις ρινικές δομές, και χρησιμοποιείται για ασθενείς που απαιτούν πιο εκτεταμένη αναμόρφωση. Η ουλή που προκύπτει είναι καλά κρυμμένη στο φυσικό περίγραμμα της μύτης, έτσι ώστε είναι πρακτικά αόρατη.

Κλειστή Ρινοπλαστική

Για μια “κλειστή” ρινοπλαστική, γίνονται τομές μέσα στο ρουθούνι. Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιείται συνήθως για ασθενείς που χρειάζονται μικρές προσαρμογές στις ρινικές δομές για να επιτευχθεί η επιθυμητή βελτίωση. Το πλεονέκτημα της κλειστής ρινοπλαστικής είναι ότι δεν υπάρχει ορατό σημάδι μετά από χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση μπορεί να μην είναι κατάλληλη για πιο εκτεταμένες διαδικασίες ρινοπλαστικής.


Aνύψωση προσώπου (face lift)

H Aνύψωση προσώπου ή ριτιδεκτομή (face lift) είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση κατά την οποία ανυψώνονται και συσφίγγονται οι ιστοί του προσώπου για να αποκαταστήσουν μια πιο φυσική νεανική εμφάνιση.

Συχνά λέγεται ότι το facelift λειτουργεί για να «γυρίσει πίσω το ρολόι», βοηθώντας τον ασθενή να μοιάζει με νεότερη έκδοση του εαυτού του. Με την αφαίρεση της περίσσειας, της χαλάρωσης του δέρματος, της εξομάλυνσης των βαθιών ρυτίδων και της ανύψωσης και σύσφιξης των βαθιών ιστών του προσώπου, μια επέμβαση facelift μπορεί να βοηθήσει έναν ασθενή να φαίνεται όχι μόνο νεότερος, αλλά και “καλύτερος”.

Γιατί να κάνετε Facelift;

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα του και οι ιστοί του προσώπου χάνουν όγκο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα «σακούλιασμα» στο κάτω μέρος του προσώπου, βαθιές ρυτίδες και χαλαρό δέρμα στο λαιμό.

Παρότι αυτή είναι η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης, δεν είναι το ίδιο αποδεκτή από όλους.

Εάν συμβαίνει κάποιο από τα παρακάτω:

  • Νιώθετε δυσάρεστα για τον τρόπο εμφάνισης του προσώπου και του λαιμού σας λόγω της χαλάρωσης του δέρματος
  • Φοράτε φουλάρια και κασκόλ όχι επειδή θέλετε, αλλά επειδή θέλετε να κρύψετε το γερασμένο λαιμό σας
  • Αισθάνεστε ότι το πρόσωπό σας σας κάνει να φαίνεστε πολύ μεγαλύτερη από όσο νιώθετε
  • Αισθάνεστε ότι μια γερασμένη εμφάνιση επηρεάζει αρνητικά την καριέρα σας ή τις προσωπικές σας σχέσεις

Τότε ένα facelift είναι η λύση για σας.

Μετά το facelift, οι ασθενείς εμφανίζουν αυξημένη αυτοπεποίθηση, καθώς η εμφάνισή τους απεικονίζει καλύτερα τον υγιή, ενεργητικό τους εαυτό.

 

-Εμφυτευματα Δοντιων Κατεχακη-Εμφυτευματα Δοντιων Εθνική Αμυνα-Εμφυτευματα Δοντιων Πανορμου-Εμφυτευματα Δοντιων Χολαργος-Εμφυτευματα Δοντιων Νομισματοκοπειο-Εμφυτευματα Δοντιων Αγια Παρασκευη-Εμφυτευματα Δοντιων Αμπελοκηποι-Εμφυτευματα Δοντιων Ιλισια-Εμφυτευματα Δοντιων Ερυθρος-Εμφυτευματα Δοντιων Μαρουσι-Εμφυτευματα Δοντιων Κηφισια-Εμφυτευματα Δοντιων Γουδι-Εμφυτευματα Δοντιων Αλεξανδρας-Εμφυτευματα Δοντιων Κηφισια -Εμφυτευματα Δοντιων Χαλανδρι-Εμφυτευματα Δοντιων Ψυχικο-Εμφυτευματα Δοντιων Κυπρος-Εμφυτευματα Δοντιων Λευκωσια -Εμφυτευματα Δοντιων Λεμεσος-Εμφυτευματα Δοντιων Λαρνακα-Εμφυτευματα Δοντιων Φιλοθεη-Εμφυτευματα Δοντιων Πατησια-Εμφυτευματα Δοντιων Αθηνα-Εμφυτευματα Δοντιων Ροδος-Εμφυτευματα Δοντιων Γλυφαδα-Εμφυτευματα Δοντιων Κολωνακι Εμφυτευματα Δοντιων Αλιμος-Εμφυτευματα Δοντιων Ελληνικο-Εμφυτευματα Δοντιων Αργυρουπολη-Εμφυτευματα Δοντιων Βαρη- Εμφυτευματα Δοντιων Βουλα-Εμφυτευματα Δοντιων Βουλιαγμενη-Εμφυτευματα Δοντιων Ηλιουπολη Εμφυτευματα Δοντιων Βαρκιζα-Εμφυτευματα Δοντιων Γαλατσι-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Υγεια-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Νοσοκομειο Υγεια-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Ιατρικο Κεντρο-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Mediterraneo