Ορθογναθική Χειρουργική

5 Μαρτίου 2019
TRAUMA-e1551660053997-320x199-1.jpg

Η αρμονική θέση των γνάθων και η σωστή σύγκλειση των δοντιών έχει κρίσιμο ρόλο στην εμφάνιση, ομιλία, σωστή μάσηση και αναπνοή. Όταν η διαταραχή των σχέσεων των γνάθων είναι τόσο μεγάλη που δημιουργούνται προβλήματα τα οποία  δεν μπορούν να λυθούν μόνο με την Ορθοδοντική θεραπεία υπάρχει η λύση της Ορθογναθικής Χειρουργικής.

Ποιός χρειάζεται Ορθογναθική Χειρουργική επέμβαση;

Ο πρωταρχικός στόχος της Ορθογναθικής Χειρουργικής είναι η διόρθωση ή η βελτίωση της λειτουργίας της μάσησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών συνθηκών. Εάν έχετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα ή συμπτώματα, μπορεί να είστε υποψήφιος για Ορθογναθική Χειρουργική επέμβαση:

Δυσκολία στη μάσηση ή στην κατάποση των τροφών

Αναπνευστικά προβλήματα ή άπνοια ύπνου

Υπερβολική αποτριβή των δοντιών

Προγναθισμό ή οπισθογναθισμό

Δυσκολία στην πλήρης σύγκλειση των δοντιών

Χρόνιος πόνος στην κροταφογναθική διάρθρωση

Δυσκολία στην πλήρη διάνοιξη του στόματoς

Ασυμμετρία του προσώπου

Αισθητικά προβλήματα

Διαδικασία Ορθογναθικής Χειρουργικής

Για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας και εμφάνισης του ασθενούς ο ΓναθοΠροσωπικός Χειρουργός συνεργάζεται στενά με τον Ορθοδοντικό. Συνήθως το πρώτο στάδιο είναι η θεραπεία από τον Ορθοδοντικό που θα προετοιμάσει τον ασθενή για την Ορθογναθική επέμβαση.

Χειρουργική επέμβαση

Κάθε λεπτομέρεια της χειρουργικής επέμβασης θα έχει καθοριστεί και θα είστε ενημερωμένοι ώστε να μπορείτε να αισθανθείτε άνετα για τη διαδικασία.

Οι ορθογναθικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται με γενική αναισθησία. Ο Χειρουργός θα πραγματοποιήσει οστεοτομία και επανατοποθέτηση των οστικών τμημάτων στη σωστή τους θέση. Ακολουθεί οστεοσύνθεση με μικροσκοπικές πλάκες και βίδες τιτανίου. Μόλις ξυπνήσετε από την νάρκωση, δεν θα αισθάνεστε πόνο και δεν θα θυμάστε τη χειρουργική επέμβαση.

Αποθεραπεία

Χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να επουλωθούν τα οστά. Οι περισσότεροι ασθενείς βρίσκουν ότι η πρώτη εβδομάδα είναι η πιο δύσκολη, με αυξημένη βελτίωση και άνεση κάθε εβδομάδα που περνάει. Απαιτείται ανάπαυση και μαλακές ή υδαρείς τροφές. Θα σας δοθούν μετεγχειρητικές οδηγίες και συνταγή για οποιαδήποτε φάρμακα μπορεί να χρειαστείτε ενώ βρίσκεστε σε ανάρρωση.

-Εμφυτευματα Δοντιων Κατεχακη-Εμφυτευματα Δοντιων Εθνική Αμυνα-Εμφυτευματα Δοντιων Πανορμου-Εμφυτευματα Δοντιων Χολαργος-Εμφυτευματα Δοντιων Νομισματοκοπειο-Εμφυτευματα Δοντιων Αγια Παρασκευη-Εμφυτευματα Δοντιων Αμπελοκηποι-Εμφυτευματα Δοντιων Ιλισια-Εμφυτευματα Δοντιων Ερυθρος-Εμφυτευματα Δοντιων Μαρουσι-Εμφυτευματα Δοντιων Κηφισια-Εμφυτευματα Δοντιων Γουδι-Εμφυτευματα Δοντιων Αλεξανδρας-Εμφυτευματα Δοντιων Κηφισια -Εμφυτευματα Δοντιων Χαλανδρι-Εμφυτευματα Δοντιων Ψυχικο-Εμφυτευματα Δοντιων Κυπρος-Εμφυτευματα Δοντιων Λευκωσια -Εμφυτευματα Δοντιων Λεμεσος-Εμφυτευματα Δοντιων Λαρνακα-Εμφυτευματα Δοντιων Φιλοθεη-Εμφυτευματα Δοντιων Πατησια-Εμφυτευματα Δοντιων Αθηνα-Εμφυτευματα Δοντιων Ροδος-Εμφυτευματα Δοντιων Γλυφαδα-Εμφυτευματα Δοντιων Κολωνακι Εμφυτευματα Δοντιων Αλιμος-Εμφυτευματα Δοντιων Ελληνικο-Εμφυτευματα Δοντιων Αργυρουπολη-Εμφυτευματα Δοντιων Βαρη- Εμφυτευματα Δοντιων Βουλα-Εμφυτευματα Δοντιων Βουλιαγμενη-Εμφυτευματα Δοντιων Ηλιουπολη Εμφυτευματα Δοντιων Βαρκιζα-Εμφυτευματα Δοντιων Γαλατσι-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Υγεια-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Νοσοκομειο Υγεια-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Ιατρικο Κεντρο-Γναθοπροσωπικος Χειρουργος Mediterraneo