Τα Εμφυτεύματα Δοντιών είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ, με απόλυτη επιστημονική τεκμηρίωση, σε κάθε απώλεια Δοντιού, ενός ή όλων.
Το Εμφύτευμα ουσιαστικά είναι ένας Κοχλίας από Βιοσυμβατά υλικά, όπως Τιτάνιο ή Ζιρκόνιο, που μιμείται τη ρίζα του δοντιού και τοποθετείται χειρουργικά μέσα στο Οστούν της Γνάθου. Μέσα στην τεχνητή αυτή ρίζα (Κοχλία), σταθεροποιείται η προσθετική αποκατάσταση.
Τοποθετούνται στο Ιατρείο υπό τοπική αναισθησία και στο άρτια εξοπλισμένο Χειρουργείο μας, νοσοκομειακών προδιαγραφών, παρόλο που είναι υπερβολή τέτοια υποδομή για τις επεμβάσεις που πραγματοποιούμε στο Ιατρείο.
Η επέμβαση είναι ΑΝΩΔΥΝΗ και γίνεται με τοπικά αναισθητικά αντίστοιχα με αυτά που χρησιμοποιούνται για τις Οδοντιατρικές εργασίες.
Στο Ιατρείο μας παρόμοιες επεμβάσεις γίνονται, κατά προτίμηση των ασθενών μας, παρουσία Αναισθησιολόγου, ο οποίος χορηγεί ενδοφλέβια νευροαναλγησία, εξαλείφοντας έτσι κάθε ίχνος Πόνου και Άγχους, ενώ παρακολουθεί λεπτομερώς σε monitor τα ζωτικά σημεία του ασθενούς μας. Ο ειδικός Αναισθησιολόγος δεν είναι απαραίτητος, μπορεί όμως να προσφέρει στον ασθενή σημαντική βοήθεια, μειώνοντας την υπερένταση που τυχόν του δημιουργεί η επέμβαση.
Ο Ασθενής καθόλη τη διάρκεια της τοποθέτησης των Εμφυτευμάτων του, επικοινωνεί και μιλάει με το Χειρουργό και τον Αναισθησιολόγο του, μπορεί να συζητήσει μαζί τους, εάν κάτι τον ενοχλήσει ή ακόμη μπορεί να ζητήσει να σταματήσει η όλη διαδικασία για λίγο, εάν κουράστηκε.
Η έμπειρη χειρουργική ομάδα έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην όλη επέμβαση.
I) Τα Εμφυτεύματα Δοντιών έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα, όπως και τα φυσικά δόντια, να διατηρούν το υπάρχον οστούν των γνάθων, πάνω στο οποίο στηρίζονται. Η εξαγωγή ενός φυσικού δοντιού οδηγεί από μόνη της σε απορρόφηση του οστού. Εάν η αποκατάσταση της έλλειψης δοντιών γίνει με κινητή οδοντοστοιχία, η απορρόφηση του οστού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, διότι οι δυνάμεις μασήσεως αντιρροπούνται από το οστούν των γνάθων. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ότι μετά από χρόνια η συγκράτηση της κινητής οδοντοστοιχίας δεν είναι εφικτή.
II) Με τα Εμφυτεύματα ο ασθενής ξαναβρίσκει τη λειτουργική του ικανότητα στη Μάσηση και την Ομιλία, διότι οι προσθετικές αποκαταστάσεις, που στηρίζονται σε Οδοντικά Εμφυτεύματα, είναι σταθερές. Οι τροφές λειοτριβούνται σωστά και ο ασθενής τρέφεται καλύτερα, όπως παλαιότερα που είχε τα δικά του δόντια. Αυτό σημαίνει ότι ο Οργανισμός γίνεται πιο Υγιής, διότι προσλαμβάνει περισσότερες θρεπτικές ουσίες από τις τροφές, που παλαιότερα δεν μπορούσε να απορροφήσει. Η Ομιλία του παραμένει αναλλοίωτη και η επικοινωνία του με το περιβάλλον αδιαφοροποίητη, παρόλο που μπορεί να έχασε όλα του τα Δόντια.
III) Η προσθετική εργασία στα Εμφυτεύματα είναι καλύτερη Αισθητικά, ιδιαίτερα εάν έχει χρησιμοποιηθεί με Computer Υποβοηθούμενη Εμφύτευση.
IV) Όλο το Πρόσωπο φαίνεται πιο νεανικό, διότι με τα Οδοντικά Εμφυτεύματα ΔΕΝ απορροφώνται τα Οστά των Γνάθων.
V) Με τα Εμφυτεύματα ΔΕΝ καταστρέφουμε υγιείς οδοντικούς ιστούς, διότι ΔΕΝ τροχίζονται διπλανά δόντια για να φτιάξουμε μια γέφυρα.
VI) Η εξέλιξη σήμερα είναι ότι με τα Εμφυτεύματα μέσα σε μια μέρα οι ασθενείς (σε ιδανικές περιπτώσεις) μπορούν να έχουν καινούργια σταθερά δόντια, ακόμα και σε περιπτώσεις ολικής νωδότητας (πλήρης έλλειψη δοντιών).
VII) Μακροπρόθεσμα, τα Οδοντικά Εμφυτεύματα μπορεί να κοστίσουν σε κάποιες περιπτώσεις λιγότερο από τις συμβατικές προσθετικές εργασίες, διότι οι οδοντοστοιχίες ή κάποια γέφυρα συνήθως πρέπει να αλλαχθεί ύστερα από 5-7 χρόνια.
VIII) Προσφέρουν σημαντική βελτίωση της Ψυχολογίας και της Αυτοπεποίθησης.
Ο ασθενής μετά αισθάνεται ότι ξαναγεννήθηκε. Τεράστια Ψυχική, Σωματική, αλλά και Αισθητική βελτίωση. Το να μπορεί κανείς πάλι να τρώει, να μιλάει, να καταπίνει, να συμπεριφέρεται και να αισθάνεται σαν πριν, δηλαδή προτού χάσει τα δόντια του, όπως οι ίδιοι οι ασθενείς μας εξομολογούνται, είναι σίγουρα ουσιαστική Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του.
Απαιτείται να υπάρχει Επαρκές και Υγιές Οστούν στη Γνάθο σε Ύψος και Πλάτος.
Επομένως, η μακροχρόνια χρήση κινητών οδοντοστοιχιών, που προκαλεί όπως προαναφέρθηκε απορρόφηση του οστού, δημιουργεί αδυναμία στην τοποθέτηση των Εμφυτευμάτων και απαιτεί την πραγματοποίηση αναπλαστικών τεχνικών για την εξασφάλιση του κατάλληλου οστικού υποστρώματος, ώστε να μπορούν να στηριχθούν ικανοποιητικά τα Εμφυτεύματα.
Το Ύψος του οστού προσμετράται και με την Πανοραμική ακτινογραφία, ενώ η Τομογραφία (Dental Scan) δίνει ακριβέστερα στοιχεία του Ύψους αλλά και του Πάχους.
Εάν από τη μελέτη των Ακτινογραφιών διαπιστωθεί ότι το Οστούν δεν επαρκεί σε Ύψος ή Πάχος, απαιτούνται τεχνικές Ανάπλασης, που σήμερα έχουν ιδιαίτερα απλοποιηθεί (χρησιμοποίηση του Αίματος του Ασθενούς κλπ).
Μπορούμε να βάλουμε Εμφυτεύματα σε κάθε περίπτωση που λείπει ένα, περισσότερα ή και όλα τα δόντια, ακόμα και ταυτόχρονα στην Άνω και Κάτω Γνάθο. Σήμερα ΔΕΝ υπάρχουν Αντενδείξεις, ΣΧΕΔΟΝ σε κανένα, τυχόν υπάρχον, συνοδό νόσημα του Ασθενούς (πχ. ο Διαβήτης δεν αποτελεί αντένδειξη για τοποθέτηση Εμφυτευμάτων).
Θα πρέπει να τονιστεί η χρησιμοποίηση επώνυμων Εμφυτευμάτων γνωστών εταιρειών, οι οποίες έχουν επενδύσει στην Έρευνα και στην Πρωτοπορία του συστήματος τους, όπως και γνήσιων Εξαρτημάτων για την προσθετική αποκατάσταση.
Τα Εμφυτεύματα που διαφημίζονται σε χαμηλές τιμές χρειάζονται προσοχή! Η επιλογή τους μπορεί να μην είναι η ενδεδειγμένη για τη δική σας περίπτωση, ενώ η πιθανότητα κάποιων απώτερων επιπλοκών να είναι στατιστικά μεγαλύτερη.
Υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις υπάρχουσες Εταιρείες που κατασκευάζουν Εμφυτεύματα, που η ανάλυσή τους δεν αφορά την παρούσα ενημέρωση. Στο βιβλίο μας περιγράφουμε κάποιες από αυτές (μορφή σπειρώματος, επεξεργασία επιφάνειας των Εμφυτευμάτων και τρόπος σύνδεσης κολοβώματος-προσθετικής εργασίας και Εμφυτεύματος).
Η επιλογή ενός φθηνού συστήματος Εμφυτευμάτων έχει μεγαλύτερη πιθανότητα Αποτυχίας, οπότε κανείς πρέπει να είναι προετοιμασμένος να υποστεί μια δεύτερη επέμβαση, που θα περιλαμβάνει την Αφαίρεση των Εμφυτευμάτων και την Αντικατάστασή τους με κάποια άλλα. Όλη αυτή η διαδικασία είναι μια μεγάλη επιβάρυνση, Ταλαιπωρίας και Κόστους.
Τα Εμφυτεύματα δοντιών είναι κατάλληλα για κάθε ασθενή που θέλει να έχει την τέλεια αποκατάσταση και αποφασίζει να μην αμελεί σε καθημερινή βάση την υγιεινή του Στόματος του, όπως θα έπρεπε να κάνει και με τα δικά του φυσικά δόντια.
Σε κάθε περίπτωση που λείπει ένα ή περισσότερα ή και όλα τα Δόντια, ακόμα και ταυτόχρονα στην Άνω και Κάτω Γνάθο. Σήμερα ΔΕΝ υπάρχουν αντενδείξεις, ΣΧΕΔΟΝ σε κανένα, συνοδό νόσημα του Ασθενούς (πχ. ο Διαβήτης δεν αποτελεί αντένδειξη για τοποθέτηση Εμφυτευμάτων).
I) Επιλογή έμπειρης επιστημονικής ομάδας, που θα περιλαμβάνει εξειδικευμένο Χειρουργό και Προσθετολόγο.
Η τοποθέτηση των Εμφυτευμάτων, απαιτεί μια χειρουργική επέμβαση, απλή συνήθως, αλλά ιδιαίτερα σημαντική. Επομένως η εμπειρία του Χειρουργού έχει τεράστια σημασία στην επιτυχία της όλης διαδικασίας.
II) Χρησιμοποίηση επώνυμων Εμφυτευμάτων με γνωστή προέλευση, όπως και γνήσιων εξαρτημάτων για την προσθετική αποκατάσταση.
Η Xειρουργική τοποθέτηση των Eμφυτευμάτων κάτω από ιδανικές συνθήκες είναι μια σχετικά απλή επέμβαση.
Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις, που απαιτείται μεγάλη χειρουργική εμπειρία (π.χ. Απορρόφηση του οστού και ανάγκη Μεταμόσχευσης οστικού block, Ανύψωσης του ιγμορείου κλπ ).
Το πιο σημαντικό όμως είναι η αντιμετώπιση κάποιες φορές μερικών απρόβλεπτων και ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΩΝ εκ των προτέρων καταστάσεων πχ μια αιμορραγία, ακόμη και στην αρχικά αξιολογηθείσα ως απλή επέμβαση. Στις περιπτώσεις αυτές η ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ της Χειρουργικής ομάδος είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ.
Αυτές οι περιπτώσεις απαιτούν Εξειδικευμένες γνώσεις, Υποδομή και Ετοιμότητα.